معرفی3 غذای محلی در اصفهان

سه غذای محلی در اصفهان

آیا غذای محلی در اصفهان را می شناسید؟ هر شهری برای خودش یک دنیای متفاوت با کلی جذابیت است. از انواع غذاهای اصیل محلی بگیرید تا آداب و رسوم و فرهنگ آن شهر، صنایع دستی و مناطق گردشگری . از غذاهای محلی شهر خود و یا صنایع دستی آن چقدر اطلاعات دارید؟ بیایید کمی بیشتر راجع به غذا صحبت کنیم. به جرات می توانیم بگوییم غذا برای اکثر مردم مهم است . خیلی ها دوست دارند غذا های متفاوت را در بهترین و خوش مزه ترین حالت ممکن آن تجربه کنند. بسیاری از گردشگران اولین چیزی که دوست دارند تجربه کنند غذاهای اصیل محلی آن شهر است. تصمیم داریم سه تا از غذا های اصیل  محلی در اصفهان را به شما معرفی کنیم.

 معرفی غذاهای اصفهانی :

در غذاهای محلی  اصفهان دو چیز به چشم می خورد.اول غذای حلیمی شکل و دوم استفاده از گوشت در غذا ها

بریانی:

بریانی یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار  می باشد. مواد تشکیل دهنده آن شامل گوشت، پیاز، جگر سفید، زعفران و نعناع خشک می باشد. بریانی همراه با نان سنگگ، آب گوشت، دوغ و ریحان سرو می شود. نکته جالب راجع به بریانی اصفهان این است که در نگاه اول فکر می کنید سیر نخواهید شد اما درپایان می بینید بریانی اصفهان آنقدر ها که فکر می کردید غذای سبکی به نظر نمی رسد و شما را سیر خواهد کرد.

یخنی لوبیا یا گوشت و لوبیا:

یکی دیگر از غذا های محلی و پر طرفدار اصفهان یخنی یا گوشت و لوبیا می باشد. این غذا معمولا به شکل حلیم درست می شود.از گوشت گوسفند، تره جعفری، شنبلیه، لوبیا سفید، برنج، پیاز و ادویه استفاده می شود .

قیمه ریزه نخودچی:

این غذا به کله گنجشکی یا قرمزه نخوچی هم معروف است و از غذا های سنتی اصفهان محسوب می شود. طرز تهیه آن نیز ساده می باشد. با گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، پیاز، رب و نعنا خشک میتوانید این غذای خوشمزه را درست کنید و لذت ببرید .

در کنار این غذای اصیل محلی اصفهان به چند غذای دیگر هم اشاره خواهیم کرد.نخود آب، اوماج چغندر، به پلو اصفهانی ، یخمه ترش و ماش و قمری.

از دسر های اصفهانی چقدر میدانید؟

اصفهان علاوه بر غذای اصیل محلی خوش مزه دسر های جذابی نیز دارد.

دسر گوش فیل یا باقلوا با دوغ:

گوشفیل از آن دسته شیرینی جات مخصوص اصفهان می باشدکه در ماه مبارک رمضان در کنار زولبیا و بامیه جا خوش کرده است. گوشفیل از تخم مرغ، ماست، آرد، زعفران درست  می شود. گوشفیل ها در روغن خیلی داغ سرخ می شوند سپس داخل شربت غلیظی ریخته می شوند تا به خوبی به خورد گوشفیل ها برود. حتما این را شنیده اید که گوشفیل با دوغ خورده می شود. علت آن این است که طبع گرم و سرد این دو مکمل هم هستند.

باقلوا هم به همین ترتیب با دوغ خورده می شود.

دسر خورش ماست:

دسر خورش ماست از پر طرفدار ترین دسر هاست. ابن دسر به دسر سنتی و اشرافی  معروف است . مواد لازم برای تهیه ی این دسر  تخم مرغ، ماست چکیده، خلال پوست پرتقال، مرغ، زعفران، زرشک، زردچوبه و شکر است.

کاچی دختران یا بی بی حور:

خب به احتمال زیاد نام این دسر شاید برایتان جالب باشد.

نام این کاچی از یک مراسم  گرفته شده  است .مراسمی که در آن کاچی با حضور هفت دختر طبخ می شده و دارای  تاریخچه  ای افسانه ای است . این دسر عالی و جذاب از پسته، آرد گندم، گلاب و مغز بادام تهیه شده و بافت بسیار نرم و لطیفی همچون فرنی دارد. این دسر خوشمزه  در اکثر شهرهای کشور به خصوص در اصفهان تهیه می شود

چرا باید از غذاهای محلی استفاده کنیم؟

هر غذایی که در هر منطقه تهیه می شود با توجه به شرایط اقلیمی و خصوصیات آن منطقه است. امتحان کردن غذاهای مختلف قطعا خوب است و لذت بخش اما  بابد به ابن توجه کنیم که اگر در منطقه ای سردسیر زندگی می کنیم قطعا خوردن غذاهایی که طبع گرمی دارند یا مزاج ما را متعادل نگه میدارند  اهمیت دارند. نکته ی دیگر عادت بدن ماست . بدن ما با توجه به اقلیمی که در آن زندگی می کنیم و گیاهانی که در این مناطق رشد می کند نیازش تامین می شود. حال اگر مثلا خرما یا زنجبیل را بیش از حد مصرف کنیم وقتی خاص منطقه ما نیست وضعیت بدنمان را کمی به هم می ریزیم و ممکن است باعث ایجاد حساسیت یا مشلات گوارشی در ما شود. اگر در حین سفر و هرزگاهی از غذاهای کشور های مختلف یا مناطق مختلف استفاده کنیم مشکلی نیست بلکه عالی است اما زیاده روی کردن در این مورد می تواند  ما را دچار مشکل کند.

 دلایل محبوبیت غذای سنتی و محلی:

غذا از جمله مواردی است  که به طور مستقیم روی سلامتی ما تاثیر می گذارد. با توجه به متنوع بودن اقلیم وآب و هوای متفاوت در هر منطقه از ایران تمایل به یک سری مواد غذایی بیشتراست. توجه افراد هر منطقه به مواد غذایی متناسب  با منطقه خود  به سلامت آن ها کمک می کند. با بررسی غذاهای سنتی به دلایلی می رسیم که افراد در انتخاب آن ها تمایل دارند.

  1. استفاده از مواد اولیه طبیعی و سالم:

بیشتر مواد اولیه در کشو خودمان تهیه و تولید می شود. مثل  انواع گوشت ، مغزیجات وادویه جات.

  1. تازه بودن مواد:

معمولا درطول سال مواد سالم و تازه توسط کشاورزان کشور تولید می شود

  1. شیوه ی پخت و پز:

خوشبختانه غذاهای سنتی به شیوه های خوب و سالمی تهیه می شوند که این به سلامت بدن بسیار کمک می کند.در این شیوه تلاش بر این است که  طبق توصیه های طب سنتی گرم یا سرد مزاج بودن غذا رعایت شود. به طور مثال اضافه کردن کشمش به برنج تا سردی برنج گرفته شودیا در بالا به خوردن گوشفیل و دوغ باهم اشاره شد.

  1. استفاده از انواع مخلفات درکنارغذا:

در ایران معمولا این عادت خوب وجود دارد که در کنارغذا از مخلفات مناسبی استفاده می کنند.این امر باعث می شود اشتهای افراد بالا برود و ترکیب های مختلف کنار غذا مزاج را تنظیم کند.

  1. قیمت مناسب مواد اولیه:

این مواد اولیه معمولا قیمت بالایی نداشته و نسبت به مواد کارخانه ای هزینه ی کمتری دارند.

  1. میزان نمک و چربی در غذای سنتی و محلی:

غذا های محلی نسبت به غذاهای اماده سالم تر هستند و میزان  نمک و چربی کم تری دارند. میزان انرژی غذاهای آماده چندین برابر غذا های محلی و سنتی است و این نشان می دهد که میران چربی آن بالاست.

  1. نداشتن نگه دارنده های شیمیایی:

همان طور که می دانید اکثر غذاهای آماده و صنعتی نگه دارنده ی شیمیایی  دارند اما در غذاهای سنتی و محلی معمولا نگه دارنده استفاده نمی شود و سالم و تاره هستند .

هر شهر و استان برای خود جاذبه های زیادی دارد. از جاذبه های طبیعی و گردشگری گرفته تا صنایع دستی و غذای محلی جذاب. امتحان غذاهای محلی به ما کمک می کند سلیقه های متفاوت را بشناسیم و آن ها را تجربه کنیم و از این تجربه لذت ببریم . غذاهای سنتی و محلی یکی سری ویژگی دارند که باعث محبوبیت آن ها می شود که به آن اشاره کردیم . رستوران 4030 رستورانی مناسب و قابل اطمنینان در اصفهان  برای شماست و می توانید با خیال راحت غذای محلی موردنظرتان را سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *